oficiální web obce

Vážení spoluobčané,

kalendářně už máme několik dní jaro a jarní teploty se snad také už brzy dostaví. S jarem je také spojený úklid a to nejen našich domácností a zahrad, ale také veřejných prostranství, silnic apod. Chtěl bych Vás touto cestou požádat o pomoc při úklidu veřejných prostranství ve Vaší blízkosti, hlavně pak pozemků mezi Vašimi ploty a silnicí. Zametací vůz k nám pravděpodobně přijede až na rozhraní dubna a května a pokud si nepomůžeme sami, tak se nám tu bude prášit ještě dlouho. Prosím každého, kdo bydlí u hlavní silnice, aby štěrk a písek ze silnice zametl a tím se bude méně prášit a silnice bude bezpečnější.

Zároveň, tak jako loni, apeluji na dodržování vzájemné sousedské ohleduplnosti, zejména pak při pálení staré trávy a listí.

Na co nestačí jednotlivec, tam pomůže kolektiv a v tomto duchu Vás zveme i letos na jarní brigádu, která se bude konat 27. dubna 2013 od 9 hodin. Sraz brigádníků bude ve Vlastibořicích u Obecního úřadu, v Sedlíšťkách u zastávky a na Jivině u hasičárny. Co se týče nářadí, budou se hodit hrábě, smetáky, pilky apod. Uklízet se budou společné prostory, autobusové zastávky, dětská hřiště. Další náměty, kde by bylo potřeba více lidí, sdělte prosím na OÚ. Pitný režim během dopolední brigády zajistí obec.

Těšíme se na vaší účast.